Mezoterapia vlasov: Pomáha proti vypadávaniu vlasov?

Mezoterapia vlasov: Pomáha proti vypadávaniu vlasov?

Vlasové problémy máme takmer všetci. Niekoho trápia rozštiepené končeky, iných rýchlo sa mastiace vlasy a mnohí nevieme, čo s extrémnym vypadávaním vlasov. Problémy vypadávajúcich vlasov trápia ženy aj mužov, pričom príčiny sú rôzne – často je za tým genetika, veľký stres či zdravotné ťažkosti.

Každopádne, riešenia vlasových problémov existujú a je len na vás, či po nich siahnete. Okrem zvýšenej dávky vitamínov na vlasy stojí za pokus aj mezoterapia vlasov.

Vlasová mezoterapia

Vlasová mezoterapia je účinná moderná metóda, ktorá je určená na obnovu vlasovej štruktúry a pokožky hlavy. Ide o procedúru, ktorá je primárne zameraná na boj proti vypadávaniu vlasov. Slúži na oživenie vlasových korienkov.

Vlasová mezoterapia docieli, že vlasy ožijú, získajú stratený lesk a pružnosť. Zabraňuje tiež ich opätovnému lámaniu, štiepeniu a vypadávaniu, takže slúži aj ako efektívna prevencia.

Najväčšie výhody vlasovej mezoterapie

  • Zastavenie vypadávania vlasov,
  • revitalizácia a regenerácia vlasových korienkov,
  • obnovenie rastu vlasov,
  • stop lámavým a rozštiepeným končekom,
  • komplexná výživa vlasov a pokožky hlavy.

Aplikácia mezoterapie vlasov

Vlasová mezoterapia je metóda, ktorej profesionálnu aplikáciu zabezpečuje lekár. Ten do pokožky hlavy injekčne aplikuje špeciálny prípravok s obsahom účinných látok – minerály, aminokyseliny, rastové faktory a vitamíny skupiny B. Ide teda o multivitamínové mezosérum, ktoré sa vstrekne priamo do mezodermis – vrstvy kože, kde sú vlasové cibuľky a krvné cievy. Mezosérum obsahuje vitamíny, stopové prvky, protizápalové látky a antioxidanty, ktoré následne zabraňujú opätovnému vypadávaniu vlasov a obnovia rast vlasov.

Aplikácia prebieha prostredníctvom mezoterapeutickej pištole, ktorá má 5 tenkých ihličiek. Dokonale sa ňou sleduje hĺbka vpichu aj množstvo aplikovaného séra. Podtlakový režim aplikácie a anestetiká podané pred ošetrením garantujú, že je to takmer bezbolestné.

Výsledky vlasovej mezoterapie je badať už mesiac po prvej aplikácii. Pre stopercentný účinok liečby je nutné absolvovať viacero ošetrení. Priemerne sa vypadávanie vlasov zastaví po po piatich sedeniach a po desiatich ošetreniach začínajú vlasy opäť rásť.

 

Zázračný roztok na mezoterapiu vlasov

Mezoterapia vlasov je injekčné ošetrenie pokožky hlavy, počas ktorého sa do vlasov opakovane vstrekne špeciálny prípravok. Ide o „zázračný roztok“, ktorý obsahuje komplex rastových faktorov.

  • Koenzým Q10 – posilňuje vlas, stimuluje rast vlasových folikulov a produkciu zdravého vlasu, podporuje krvnú cirkuláciu pokožky hlavy a tvorbu ciev, ako aj zvýšenie prísunu živín do folikulov.
  • Kyselina hyalurónová – má silný hydratačný účinok.
  • Peptid medi – znižuje hladinu testosterónu vo vlasovom folikule, vďaka čomu bojuje proti vypadávaniu vlasov (napr. pri alopécii, a to rovnako účinne u mužov aj u žien).

 

Čomu sa po vlasovej mezoterapii vyhnúť?

Po každom ošetrení sa odporúča neumývať si vlasy minimálne ďalší jeden deň. Dobre urobíte, ak vlasy ošetríte účinnými sérami a tonikom a chýbať by nemali ani výživové doplnky na podporu rastu vlasov.

Nezabúdajte, že na dosiahnutie stopercentného účinku vlasovej mezoterapie je dôležité vybrať si odborníka, ktorý skutočne ovláda túto metódu a tiež myslite na to, že jedno sedenie vám stačiť nebude. Je vhodné absolvovať aspoň 6 až 8 ošetrení v primeraných časových rozostupoch, nech výsledok vlasovej terapie skutočne stojí za to. Iba tak  sa problémov s vypadávaním vlasov zbavíte raz a navždy.