Ako bojovať s jarným vypadávaním vlasov?

Ako bojovať s jarným vypadávaním vlasov?

To sa však nie s úplnou istotou dá povedať o našich vlasoch.
Určite si už každá žena všimla, že na jar jej vlasy akosi rednú. Namiesto vypadnutých 50 až 100 vlasov denne môžeme zaznamenať oveľa vyššie straty.

Čo je príčinou tohto jarného vypadávania vlasov?

Cyklus vlasu je veľmi zaujímavý proces, ktorý je zložený z troch fáz. V tom istom vlasovom folikule (vačku) sa strieda obdobie aktívneho rastu (anagén), s krátkou prechodnou fázou (katagén). Tento cyklus uzatvára tzv. pokojové obdobie, ktoré sa nazýva telogén. Keďže vlasový folikul nie je schopný nepretržitej produkcie vlasov, v tomto období už vlas nerastie a je predurčený na vypadnutie. Následne sa v danej folikule opäť začne tvoriť nový tzv. anagénny vlas.
Ak by sme tieto fázy prirovnali k ročným obdobiam, tak napríklad v zime sa naše vlasy nachádzajú v rastovej (anagénnej) fáze, kedy majú prirodzene ochraňovať hlavu pred chladom, teda vlasy sú hustejšie. Naopak na jar prechádzajú naše vlasy do pokojovej fázy, na konci ktorej nastáva k citeľne väčšiemu úbytku vlasov.
Vypadávanie vlasov však nie je ovplyvnené iba vlasovým cyklom. Stratu vlasov môže ovplyvniť aj nedostatok slnečného žiarenia, s ktorým súvisí nízke množstvo vitamínu D v tele. Neposledným z dôvodov môže byť aj stres, vek, hormonálne zmeny či genetika. Aj keď vypadávanie vlasov nedokážeme zastaviť, vieme zdraviu našich vlasov výrazne dopomôcť.
Náš Bloom Robbins tím neustále pracuje na tom, aby svojimi produktami vedel vyčariť úsmev na tvári každej žene či mužovi, ktorý siahne po Bloom Robbins Hair kapsuliach alebo gumíkoch.

V čom sú Bloom Robbins vitamíny výnimočné ?

Biotín, kolagén, kyselina hyalurónová, aminokyseliny, vitamíny a stopové prvky sú kľúčovými zložkami, ktoré priaznivo vplývajú na rast vlasou a nájdete ich v našich Bloom Robbins kapsuliach. Práve biotín dokáže veľmi účinne bojovať proti vypadávaniu vlasov. Okrem toho spomaľuje šedivenie a ďalšie prejavy starnutia.

Najlepším pomocníkom na podporu regenerácie vlasov je zase kolagén. Jeho unikátne vlastnosti sa ešte zvyšujú kombináciou s kyselinou hyalurónovou, kedy pozitívne pôsobia na hydratáciu a obnovu štruktúry pokožky a okolia vlasového folikulu. Spoločne podporujú činnosť krvných ciev v pokožke, čo umožňuje lepšiu difúziu živín do folikulu. Výsledkom sú teda hydratované, zdravšie a pevnejšie vlasy.

Aby mohli v našom tele zohrávať jednotlivé vitamíny a stopové prvky svoju úlohu, často potrebujú byť v určitých kombináciách. Jednou z kľúčových zložiek je prítomnosť vitamínu C, ktorý je nielen silným antioxidantom ale aj zvyšuje vstrebateľnosť kolagénu v našom tele. Ku významnej antioxidačnej aktivite výrazne prispieva aj selén, ktorý navyše priaznivo pôsobí proti lupinám.

Svieža ovocná chuť našich Bloom Robbins gumíkov vám zase zaručí, že už si nebudete vedieť predstaviť deň bez nich. V dvoch gumíkoch denne nájdete až 5 mg biotínu, čo zodpovedá 10 204% RVH za deň.

V našich Bloom Robbins vitamínoch na vlasy nájdete okrem týchto všetkých zložiek aj vitamín D. Tento vitamín je potrebný pre absorpciu vápnika v tele, ktorý je dôležitý pre zdravie vlasových folikulov. V spoločnej kombinácii podporujú bunky, ktoré tvoria zdravé vlasy, ktoré nevypadávajú.

Znie to výborne však? Preto môže byť dnešný deň ten, kedy sa rozhodneme urobiť čo najviac pre zdravie našich vlasov.Bloom Robbins kapsule či gumíky vám pomôžu nielen doplniť potrebné vitamíny ale pri pravideľnom užívaní aj zažiariť. Ako raz povedala Marilyn Monroe „ Som rozhodne žena a užívam si to“.