Drdol: Skvelý účes na všetky príležitosti

Drdol: Skvelý účes na všetky príležitosti

Drdol náš každodenný! Mnoho žien si svoj život bez rýchlej úpravy vlasov – expresného stiahnutia do drdola, ani nevie predstaviť. Či už ide o ženy na materskej, alebo ste v pracovnom strese a na zložité účesy nemáte čas ani náladu, drdoly nikdy nesklamú. 

Jednoduchý drdol je skvelým riešením pre každého a v rôznych prevedeniach sa hodí doslova na každú príležitosť. Naučte sa nosiť drdol hrdo a elegantne. Ukážeme vám, ako si spraviť dokonalý drdol, ktorý sa hodí každej žene.

Jednoduchý drdol, ktorý ženy zbožňujú

Voľný, inak známy ako strapatý drdol je najobľúbenejšia a najrozšírenejšia verzia tohto účesu. Je to presný opak klasického stiahnutého drdolu, aký si pamätajú naše staré mamy. Tajomstvom strapato pôsobiaceho drdola je, že vyzerá zdanlivo veľmi jednoducho a nedbanlivo, v podstate ide o narýchlo stiahnuté vlasy gumičkou, pričom tu a tam vyliezajú neposlušné pramene. A hoci dlho bol tento účes považovaný za domáci a predstava, že v ňom vyjdete ďalej, ako do najbližších potravín, bola neprípustná, časy sa menia, a tak je dnes tento drdol veľmi obľúbený už aj mimo domácností.

Výhodou strapatého drdola je, okrem úspory času pred zrkadlom, aj to, že ho možno urobiť z rôzne dlhých vlasov. Keďže ide to symbol jednoduchosti, na jeho výrobu vám stačí kefa či hrebeň a pevná gumička. Dokonca sa rôznia názory, či je vôbec česanie potrebné. Najmä pri jemných vlasoch sa skôr radí príliš ich neupravovať, drdol tak získa objem. Naopak ľudia s hustejšími vlasmi by si ich prečesať mali, inak sa môže drdol nepekne zamotať.

Vítanou pomôckou pre milovníčky drdolov s redšími vlasmi sú drdoly na štipci, respektíve na gumičke, ktoré možno jednoducho odopnúť. S nimi v momente získate hustú verziu účesu.

Extra drdoly na rôzne príležitosti

Máte dlhé vlasy a málo času na ranné česanie? Alebo ste len úprimne presvedčené o tom, že drdoly sa vám dokonale hodia a nechcete sa ich vzdať za žiadnych okolností? To ani nemusíte, existuje niekoľko osvedčených druhov drdolov, ktoré sa hodia aj na svadbu či ples a dokážete si ich urobiť samy doma. Skúsite to?

Drdol z pletenca

Drdol z pletenca je obľúbená rýchlovka, ktorá sa hodí na každodenné nosenie, ale aj pri slávnostnejších príležitostiach. Na vytvorenie tohto drdola budete potrebovať iba gumičku a pár sponiek. Začnite tým, že si na temene hlavy urobíte malý cop. Nad gumičkou vlasy rozdeľte na polovicu a medzerou pretočte cop smerom k hlave. Gumičku utiahnite a z voľných vlasov zapleťte vrkoč. Ten následne prevlečte rovnako ako v prvom kroku cop a upevnite sponkami.

Francúzsky drdol

Čaká vás romantická večera, dôležité stretnutie či pracovná schôdzka? Na všetky tieto udalosti je skvelou voľbou elegantný francúzsky drdol. Skvelé je, že tento štýlový spoločenský účes zvládnete aj vy. Opäť začnite copom a jeho pretočením smerom k hlave. Pre väčší objem drdola môžete vlasy natupírovať a opäť uhladiť. Potom chyťte objemnejší cop na jeho konci, zrolujte ho smerom k hlave a upevnite sponkami. Vytŕčajúce vlásky uhlaďte lakom a môžete vyraziť.

Drdol s previazaním

Drdol s previazaním je expresne rýchla verzia tohto účesu. Stačí dvakrát obtočiť gumičku okolo copu a pri treťom preťahovaní gumičkou nechajte vlasy akoby “na pol ceste”. Koniec vlasov obtočte okolo prehnutého copu a zafixujte vlásenkami, prípadne tužidlom a lakom. Cop aj previazanie trochu povoľte, čím docielite efekt ležérnosti.

Rotovaný drdol

Praktickým účesom najmä pre dlhé vlasy je tzv. rotovaný drdol. Ten si vytvoríte jednoducho z dvoch copov, ktoré od končekov zatočíte a následne zamotáte. Na záver už len drdol upevníte vlásenkami, prestriekate lakom a trendy účes je hotový.