Rozlúčte sa s riedkymi vlasmi: Je čas ich poriadne zahustiť!

Rozlúčte sa s riedkymi vlasmi: Je čas ich poriadne zahustiť!

 

Celý život máte riedke vlasy bez objemu? Žiadny účes vám na hlave nedrží a vás už to nebaví? Prečo sa trápiť, keď existuje toľko spôsobov, ako si vlásky krásne, rýchlo a celkom bezbolestne zahustiť! 

Husté zdravé vlasy sú všade vnímané ako symbol krásy. Avšak nie všetky sa môžeme pochváliť úžasnou, prirodzene hustou hrivou. Našťastie, koho sklamala príroda, ten si vie pomôcť inými spôsobmi. Stop riedkym vlasom dáte špeciálnou vlasovou starostlivosťou a používaním vhodných prípravkov.

Viete, ako budú vaše vlásky raz a navždy nádherne husté? Je hneď niekoľko možností, ako na to a my vám ich s radosťou prezradíme.

Jemné vlasy viete okamžite zahustiť

Rýchlym a jednoduchým spôsobom, ako si jemné vlasy bez námahy zahustíte, sú špeciálne vlasové produkty s obsahom keratínu. Zahusťovače vlasov nájdete v rozmanitej forme – v spreji či v prášku a obľúbili si ich ľudia na celom svete. Aj medzi celebritami, ku ktorým husté vlasy neodmysliteľne patria, nájdete mnoho nadšencov keratínových produktov. 

Aplikácia je veľmi jednoduchá – mikrovlákna z keratínu, čo je materiál, z ktorého sú tvorené aj vlasy, nanesiete priamo na redšie miesta po celom povrchu hlavy. Či už vám presvitá koža na temene hlavy, prípadne túžite zakryť rednúce oblasti, kúty a iné časti bez vlasov, práve zahusťovač vlasov je skvelá prvá pomoc.

Šampóny na zahustenie vlasov

Okrem šetrného česania a sušenia vlasov je základom pre zahustenie vlasov dobre zvolená vlasová starostlivosť. A keďže najpoužívanejším prípravkom je u väčšiny z nás šampón, záleží na jeho správnom výbere. Na umývanie riedkych vlasov používajte výlučne šetrné výrobky s extra zložením na podporu rastu vlasu a proti ich vypadávaniu. Všímajte si, či šampón obsahuje:

  • Aminokyseliny – L-arginín, taurín a L-cysteín pôsobia na vlasové korienky a rozširujú ich. Tie následne začnú produkovať hrubšie a pevnejšie vlasy.
  • Biotín – látka preslávená priaznivými účinkami na zdravie vlasov už od korienkov. Zdravé korienky produkujú pevné a hrubšie vlasy, čo pri pravidelnom dlhodobom používaní vytvára efekt zahustenia.
  • Peptidy medi – ide o látky, ktoré postupne rozširujú vlasové korienky a tie následne vplývajú na hustotu a hrúbku vlasu.

Extra prípravky na riedke vlasy

Veľmi riedke vlasy spoľahlivo zahustia aj špeciálne kondicionéry a gély, ktoré vlas obalia do priesvitnej vrstvy s dôrazom na zachytenie pružnosti vlasu. Vďaka tomu sú vlasy zdanlivo hrubšie a pôsobia hustejšie. Výhodou takéhoto „zhustenia“ jemných vláskov je rýchla a bezproblémová aplikácia, ktorú zvládnete z pohodlia domova kedykoľvek to potrebujete. Tento spôsob zahusťovania ocenia najmä tie z vás, ktorých riedke vlasy rastú rovnomerne po celej dĺžke.

Pri pravidelnej vlasovej starostlivosti nevynechajte ani vlasové séra a aktivátory. Sú to účinné prípravky, ktoré prirodzene podporujú rast vlasov. Zázračná zložka procyanidín pozitívne pôsobí na zväčšenie šírky samotného vlasu, čoho výsledkom je opticky hustejší objem na vašej hlave.

Zahustenie umelými alebo prirodzenými vlasmi

Komu dostatočne nepomáha cielená vlasová starostlivosť, môže zvoliť ďalšie spôsoby na zahustenie riedkych vlasov. Veľmi obľúbenou možnosťou je nadpojenie umelých alebo prirodzených vlasov, tzv. klipov k vašim vlasom. Ide o vysoko efektívny spôsob s maximálne prirodzeným výsledným efektom, ktorý milujú milióny žien.

Za nevýhodu tohto spôsobu zahustenia vláskov možno označiť vyššiu cenu a tiež pravidelné návštevy kaderníckeho salónu, kde sa vlasy čas od času upravujú. Prekážať by vám mohla aj nutnosť zvýšenej opatrnosti pri česaní a manipulácii s vlasmi, aby sa vám nadpojené vlasy neuvoľnili.

Odborná pomoc pre jemné a riedke vlasy

Najvyšším stupňom pomoci na zahustenie vlasov je moderná medicína v kombinácii so špičkovou kozmetikou, ktorá už dosiahla úroveň, kedy je možné primiešať do prípravkov proti vypadávaniu vlasov aj látky na posilnenie korienkov a ich rozšírenie. Širší korienok dokáže vytvárať hrubší vlas, čoho výsledným efektom sú hustejšie a zdravšie vlasy.

Výhodou tohto spôsobu zahusťovania vlasov je trvalý účinok, za nevýhodu možno považovať dlhší čas, kým sa efekt hustejších vlasov naplno prejaví. 

Starostlivosť o riedke vlasy zvnútra

Ako pri všetkom, tak aj v rámci dobrej vlasovej starostlivosti je nevyhnutné vyživiť vlásky zvnútra. Len vlasy, ktorým nechýbajú žiadne vitamíny a minerály, sú zdravé vlasy. Preto nezabudnite na pravidelné dopĺňanie potrebných živín a dopujte svoje vlásky zvnútra prírodnými doplnkami pre rast, lesk a hustotu vlasov.