Vyberte si ten správny svadobný účes: Zvládnete to aj sama!

Vyberte si ten správny svadobný účes: Zvládnete to aj sama!

Pomaly si odškrtávate zoznam, čo všetko je ešte treba vybaviť či doladiť na svadbu. Máte už dátum, miesto, pozvánky, vysnívané šaty, no stále neviete, čo s vlasmi.

Skôr, než prepadnete panike a príde zrútenie, skúste sa inšpirovať našimi skvelými tipmi a užiť si svoj veľký deň ako princezná. 

Ešte drobný tip na úvod – nezabudnite si približne dva týždne pred svadbou dohodnúť skúšku účesu. Pre istotu, aby vo váš  veľký deň všetko klaplo, ako si predstavujete.

Top svadobné účesy, ktoré sú nadčasové

Zložité účesy a nekonečné hodiny u kaderníčky? To nehrozí, ak si vyberiete jeden z top svadobných účesov, ktoré sú maximálne prirodzené, pôsobia jednoducho a zdanlivo aj nenáročne.

Avšak ako to naozaj je, ktorý svadobný trend si žiada profesionálne ruky a aký účes si dokáže budúca nevesta vyčarovať aj bez pomoci odborníkov?

Prirodzená svadobná krása

Rozpustené vlasy sú stále žiadané, ba dokonca sú čoraz väčším trendom. Aj preto, že poskytujú nekonečné možnosti úpravy – môžu byť strapaté alebo jemne uhladené, za to prirodzene povievajúce okolo tvojej tváre. Upútate tak pozornosť skôr na šaty, ktorých výberu ste venovali určite nemálo času, tiež na závoj či iné doplnky.

Tak to spravila aj herečka Sophie Jonas (rodená Turner) pri svadbe so spevákom Joe Jonasom a bola skrátka dokonalá. Zvýraznila tak najmä svoje svadobné šaty, závoj a kyticu. Naviac je to jednoduchý spôsob úpravy vlasov na svadbu, ktorý zvládne skoro každá z nás. Stačí žiarivo zdravá hriva a jedinečné doplnky, ktoré nenáročný účes dokonale oživia.

Výber vhodných doplnkov

Áno, bez sponiek či čelenky to nepôjde. Ak už ste sa rozhodli pre rozpustené vlasy, a je jedno, či rovné, alebo s jemnými vlnami, a nechcete riešiť závoj, kvety ani korunku, stavte na krásnu čelenku presne podľa vášho vkusu. Môže byť zdobená kamienkami či jemnými perlami, výber je nekonečne široký a rozhodujete len vy.

Inšpirujte sa známou kráskou, ktorá stavila na perlovú čelenku. Herečka a speváčka Hilary Duff zvolila takúto úpravu vlasov počas jej svadobného dňa a vyzerala úžasne. Aj v jej prípade sa potvrdilo, že menej je mnohokrát viac.

Svadobný účes pol na pol

Ak stále váhate a neviete sa rozhodnúť, či ísť do rozpustených alebo vypnutých vlasov, stávkou na istotu je kompromis – vlasy napoly rozpustené a napoly vypnuté. Okrem toho, že je to maximálne štýlové a veľmi sexi, je to aj záruka, že vám počas obradu nebude tak teplo, ako pri rozpustených vlasoch a tento svadobný účes by mal aj dlhšie vydržať.

Alebo radšej zvolíte strapatý cop ako podnikateľka a fashion influencerka Olivia Palermo? Je to len a len na každej neveste.

Trendy vrkoč

V prípade, že máte krásne husté vlasy primeranej dĺžky a kvality, istotou je zapletaný vrkoč. Pletený cop je skrátka slovenská tradícia, ktorá sa dá skvelo oživiť zapletením drobných ozdôbok v podobe kvetov či šperkov. Ďalšou výhodou je, že jednoduchý vrkoč si veľa žien dokáže urobiť svojpomocne, respektíve s pomocou dobrej kamarátky či sestry.

Vlasy vyčesané dohora

Svadobnou klasikou je drdol alebo vyčesaný účes, ktorý sa najlepšie hodí ku klasickým šatám a k šatám s lodičkovým výstrihom, prípadne k svadobnej róbe so zapínaním až ku krku. Drdol je skrátka večný a nadčasový a nič ním nepokazíte. Stačí si zvoliť náročnosť a prevedenie tohto obľúbeného účesu a vhodné doplnky a je po vlasových starostiach.

Kvety vo vlasoch nevesty

Kvety všade, kam oko dovidí. Nielen na stoloch a v kytici, ale aj na hlave nevesty. Trendom, ktorý sa teší veľkej obľube, sú nielen drobné kvietky zapichnuté v drdole, ale aj veľké čelenky alebo vence z kvetov. Môžu byť vyrobené z umelých kvetov, prípadne zo živých, záleží na vašich preferenciách a možnostiach. Ak uprednostňujete živé voňavé kvetinky, myslite na to, že ich nie je možné chystať veľmi skoro, aby si udržali fresh look.

Pokiaľ ide o účesy, ku ktorým sa kvetovaná čelenka veľmi hodí, zvoliť si ju môžete ako k rozpusteným vlasom, ale aj k drdolu či vrkoču. A nemusíte mať ani dlhé vlasy, svedčí aj krátkovláskam.

Napríklad Rose Leslie si na svoju svadbu s Kitom Haringtonom zvolila kvetinovú čelenku a zároveň závoj, pričom vlasy mala len voľne rozpustené. Ak netúžite sedieť u kaderníka dlhé hodiny, možno je to argument aj pre vás, prečo si vybrať tento typ svadobného účesu.

Hustá hriva

Príčesky z duše neznášate, avšak vaše vlasy sa nepýšia žiadnou extra kvalitou? Do svadby je ešte dosť času, tak nezúfajte a skúste urobiť maximum pre to, aby vlásky vyzerali lepšie, zdravšie a hustejšie. Skúste posilniť zdravie a krásu svojich vlasov a prinavráť im lesk dvoma kapsulami alebo gumíkmi každý deň ráno po raňajkách. Vitamíny Bloom Hair obsahujú dokonale vyvážené zloženie cenných živín, ktoré posilnia každú korunu krásy, dodajú jej lesk a podporia rast vlasov. Pre dokonalý svadobný účes len to najlepšie!

Ako na svadobný účes doma? 

Alebo to chcete skúsiť svojpomocne a veríte, že vykúzliť si na hlave skvelý svadobný účes je vo vašich silách? V tom prípade smelo do toho, ale buďte dobre pripravená. Nebojte sa, nemusíte vykúpiť celú drogériu, aj keď pár užitočných prípravkov a pomocníkov sa rozhodne zíde. A čo nemáte, s tým vám určite ochotne pomôže družička.

Tupírovací hrebeň

Na vykúzlenie dokonalého objemu, ktorý odolá času aj náporom tanečníkov, budete potrebovať dobrý tupírovací hrebeň. Vďaka nemu ľahko a rýchlo nadvihnete vlasy priamo pri korienkoch. Druhý koniec hrebeňa býva zväčša upravený do špičky, čo slúži na presné oddeľovanie vlasov. A tiež sa zíde kvalitná kefa, ktorou vlasy spoľahlivo rozčešete.

Lak na vlasy

Aby účes vydržal nielen počas obradu, ale dôstojne „prežil“ aj slávnostný obed a večernú párty, siahnite po kvalitnom laku s extra silnou fixáciou, ktorý naviac poskytuje antistatickú ochranu a chráni vlasy pred vlhkosťou.

Kulma a žehlička na vlasy

Kto chce byť krásna kučeravá nevesta s nádhernými vlnami, rozhodne privíta kulmu. Žehlička na vlasy sa zasa bude hodiť nielen pri vyrovnávaní vlasov, ale aj na dosiahnutie efektu zatočených končekov. V súčasnosti sú dostupné rozličné kulmy kombinované s kefou alebo žehličkou, ktoré disponujú viacerými funkciami a dokážu za krátku chvíľu vykúzliť niekoľko druhov vĺn.

Sponky a gumičky

Správne zvolené doplnky sú nevyhnutnosťou, inak si vlasy dobre neupevníte a svadobný účes nebude držať vysnívaný tvar.