Vráť svojim vlasom pevnosť vďaka magnéziu

Vráť svojim vlasom pevnosť vďaka magnéziu

Trápi vás, že máte slabé vlasy, ktoré neprimerane vypadávajú? Možno je za tým absencia cenných živín a telu chýba dôležitý minerál.

Ako ste na tom s magnéziom? Máte dosť horčíka? Okrem únavy, vyčerpania či svalových kŕčov má jeho nedostatok vplyv aj na kvalitu vlasov.

Príčiny vypadávania vlasov – chýba vám magnézium?

Čo spôsobuje vypadávanie vlasov u žien? Príčinou môže byť vek (známy je syndróm FPHL – Female Pattern Hair Loss, ktorého výskyt sa zvyšuje s pribúdajúcimi rokmi), gény a dedičnosť, zdravotné ťažkosti, hormonálne zmeny, stres, ale aj nedostatok vitamínov a cenných látok.

Pre vlasy sú dôležité predovšetkým B vitamíny, minerály a kolagén. Ak organizmu chýbajú, je nutné ich doplniť nielen v strave, ale aj prostredníctvom výživových doplnkov, ktoré vlasy opätovne nabudia a dodajú im stratený lesk, silu a vitalitu.

Horčík pre pevné a silné vlasy

Vlasové folikuly, z ktorých vlasy vyrastajú, potrebujú pre pevnosť horčík. Tento minerál je nevyhnutný na účinné zastavenie vypadávania vlasov a tiež slúži ako podpora ich zdravého rastu. Vo vašom jedálničku by preto nemala chýbať zelenina, ovocie, orechy, semená a celozrnné potraviny. Výborným zdrojom horčíka sú banány, ďatle, brokolica, ananás, mandle, kešu orechy, hrach, fazuľa, špenát, tuniak a kuracie mäso. Nájdete ho tiež v niektorých minerálnych vodách.

Príznaky, že telo potrebuje horčík

Ak pociťujete niektoré z nižšie spomenutých prejavov, zrejme je najvyšší čas dopriať si extra dávku magnézia: 

  • únava a vyčerpanosť,
  • svalové kŕče,
  • tŕpnutie končatín,
  • vypadávanie vlasov,
  • strata chuti do jedla,
  • problémy s pamäťou a učením sa.

Ak dlhodobo neprijímate dostatok horčíka, môžu sa u vás rozvinúť aj migrény, poruchy spánku, depresie, rednutie kostí, ale taktiež diabetes II. typu.

Štúdie dokazujú, že nedostatok horčíka vplýva nielen na fyzickú stránku zdravotného stavu, ale ovplyvňuje aj psychické zdravie človeka. Súvisí to s reguláciou hladiny vápnika a glutamátu v bunkách, o čo sa stará práve horčík. V prípade, že ich je v tele prebytok, nastávajú zdravotné problémy. Dochádza k poškodeniu neurónov, závratom, zvyšuje sa krvný tlak, časté sú aj problémy so srdcom.

Dôležitosť horčíka pre telo a vlasy

Horčík je pre zdravý život nevyhnutnosťou. Zodpovedá za svalové sťahy srdca, riadi výmenu informácií medzi nervovými bunkami a spolupodieľa sa na vyše 300 enzýmoch ľudského organizmu.

Horčík pomáha pri fyzickom výkone – dopĺňa nám energiu a bojuje proti únave. Tiež prispieva k znižovaniu hladiny cukru v krvi, čím prospieva aj ľuďom s diabetom II. typu. Znižuje únavu a vyčerpanie, čím zlepšuje náladu a pôsobí ako prevencia proti depresiám a úzkostným stavom.

Magnézium môže zmierniť priebeh migrény, ale pomáha aj pri bežnej bolesti hlavy. Vraj zlepšuje aj príznaky predmenštruačného syndrómu, ako sú kŕče v bruchu, únava, podráždenosť či zadržiavanie vody v tele. Nedostatok horčíka môže spôsobiť rednutie kostí, ak je ho však dostatok, pomáha hustotu kostí zvýšiť.

Koľko horčíka je akurát?

Podľa štatistík trpí nedostatkom horčíka asi polovica populácie. Je preto veľmi dôležité dať si na jeho príjem pozor. Získavať ho možno nielen zo stravy, ale aj vo forme doplnkov výživy.

Odporúčaná denná dávka magnézia je 350 mg, avšak počas tehotenstva, dojčenia a tiež s pribúdajúcim vekom je nutné dávky zvýšiť.

Horčík a krásne zdravé vlasy

Každá žena chce pre svoje vlasy to najlepšie. Podporiť rast vlasov a vyživiť korienky, znížiť vypadávanie a dodať im lesk a zdravie, kto by po tom netúžil? Našťastie, je to jednoduchšie, ako sa zdá, stačí vyskúšať prírodné vitamíny na vlasy Bloom Hair. Bloom Hair jednorožcové gumíky sú naviac veľmi chutné, takže sa nemusíte trápiť s nepríjemným prehĺtaním tabliet či veľkých kapsúl. 

Pre tehotné a dojčiace ženy, ktoré trápia vlasové problémy a nedostatok horčíka, sú vhodné vitamíny pre mamičky vo forme sladkých gumíkov. K zdravým krásnym vlasom sa tak dopracujete chutnou formou a so stopercentným účinkom.