Extra starostlivosť o vlasy: Posilnite ich a dodajte im vitalitu!

Extra starostlivosť o vlasy: Posilnite ich a dodajte im vitalitu!

Možno si hovoríte, že nevyžadujú extra starostlivosť, veď s nimi nemáte takmer žiadne problémy. Pravdou je, že všetky vlasy si zaslúžia pozornosť a hýčkanie, inak sa nám to “nepekne” vypomstí a vlasy budú vysušené, bez života a lesku.

 

Čo všetko robiť pre to, aby ste mali krásne vlasy neustále? Ako ich posilniť a dodať im vitalitu?

 

Kvalitná kozmetika na vlasy

Všetky vlasy trpia, ak sa o ne nestaráme. Najbežnejšími vlasovými problémami sú rozštiepené končeky, mastné vlasy, prípadne objem, s ktorým si nevieme dať rady.

 

Základ je používať správne kozmetické produkty, ktoré dodajú každému typu vlasu presne to, čo potrebuje a zbytočne ho nevysúšajú ani nemastia.

 

Rovnako dôležité je vyživiť vlasy zvnútra a pravidelne si dopĺňať vitamíny a minerály, ktoré im dodávajú živiny. Výborným spôsobom, ako na nič nezabudnúť a dať vlasom každý deň všetko, čo potrebujú, je siahnuť po prírodných vlasových doplnkoch.

 

Bežná vlasová rutina

Ak sa môžete pochváliť vlasmi, ktoré sú primerane husté a neštiepia sa, zrejme máte to šťastie a tešíte sa z normálnych vlasov. Môže sa zdať, že tento typ vlasu je najmenej náročný a nič špeciálne si nežiada, ale opak je pravdou. Aby vás nesužovala mastná či príliš vysušená pokožka hlavy, končeky sa vám nelámali a vlasom nechýbal lesk, správna každodenná starostlivosť je nevyhnutnosťou.

 

Základným pravidlom, ktoré by ste si mali osvojiť, je používanie prípravkov na normálne vlasy.

 

Šampón s prírodným zložením

V šampóne je dôležitý adekvátny pomer peniacich prísad a účinných látok, ktoré vlasy vyživujú, posilňujú a hydratujú. Obrovskou výhodou je, keď sú v šampóne aj vitamíny a minerály, ideálnou voľbou je šetrný prípravok s prírodným zložením.

 

Dobre si všímajte zloženie šampónu a vyhnite sa parabénom, silikónom a ďalším škodlivinám. Vlasy zbytočne zaťažujú a ničia.

 

Kondicionér a maska na normálne vlasy

Používate kondicionér? Ak nie, je najvyšší čas to zmeniť. Aj v prípade, že vaše vlasy pôsobia zdravo, určite ocenia extra vlasovú starostlivosť minimálne raz v týždni v podobe vlasovej masky či kondicionéru.

 

6 pravidiel pre extra starostlivosť o vlasy

Šetrné česanie

Alfou a omegou pri starostlivosti o vlasy je správne česanie. Je nutné ich česať maximálne jemne a šetrne. Nikdy si nečešte nevysušené vlasy!

 

Rolu zohráva vhodný výber kefy alebo hrebeňa. Podstatné, je, aby sa vlasy neničili zbytočným (a často bolestivým) trhaním a lámaním.

 

Frekvencia umývania vlasov

Pričasté umývanie vlasom škodí. Normálny typ vlasu nepotrebuje umývať viac, ako 2 až trikrát týždenne. Ak si však neviete pomôcť, siahnuť môžete po suchom šampóne, ktorý sa teší čoraz väčšej obľube.

 

A nezabudnite, že do postele sa nechodí s mokrými vlasmi!

 

Pravidelné strihanie

Vlasy posilňuje a vyživuje pravidelné zastrihávanie končekov. Odporúča sa tak robiť aspoň každý druhý mesiac.

 

Opatrne s farbením a tepelnou úpravou vlasov

Skúste vlasy prehnane nezaťažovať častým farbením a každodenným žehlením či fénovaním. Ak už to inak nejde, vždy použite aj vhodný prípravok na ochranu vlasov.

 

Masáž hlavy

Masáž hlavy je skvelou stimuláciou, ktorá vlasy a pokožku dokonale prekrví a pomáha, aby vlasy rástli rýchlejšie a boli vitálnejšie.

 

Výživa vlasov zvnútra

Jedzte potraviny bohaté na bielkoviny (ryby, strukoviny, vajíčka). Posilňujú tvorbu keratínu, ktorý napomáha rastu vlasov, dodáva im lesk, silu a vitalitu.

 

Rovnako tak nezabúdajte na dostatočnú výživu vo forme vitamínov a minerálov, ktoré nájdete aj vo vlasových výživových produktoch s prírodným zložením.