Čo s vypadávaním vlasov po pôrode?

Čo s vypadávaním vlasov po pôrode?

Tehotné ženy vie potrápiť suchšia pleť, pigmentové škvrny na tvári, lámajúce sa nechty, väčšie mastenie vlasov, alebo aj väčšie vysúšanie vlasov.Každá to má inak. Jednu netrápi skoro nič a ďalšiu rad radom skoro všetko vymenované a aj niečo navyše.

Túžiš po krásnych vlasoch aj počas tehotenstva či dojčenia?

Bloom Robbins má novinku - Love is in the hair - mamičkyIde o vitamínové gumíky v tvare jednorožcov, ktoré boli špeciálne vyvinuté pre potreby tehotných a dojčiacich mamičiek. Obsahujú vitamíny B, C, D, E, kyselinu listovú, biotín, selén, zinok, magnézium a jód. Zloženie je prospešné nie len pre zdravé vlásky maminky, ale aj pre zdravie dieťatka. Stačia 2 sladké gumíky denne a uvidíš tú silu, zdravie a lesk. A takmer bez námahy!Healthy Hair for new mommies sú vhodné pre mamičky, bez lepku, bez laktózy, vegetariánske, netestované na zvieratách.

Aké vitamíny sú teda potrebné pre tvoje vlasy aj pre bábätko?

Kyselina listová- je najdôležitejším vitamínom, ktorý treba počas tehotenstva dopĺňať. Je dôležitá pre fungovanie nervového systému a tvorbu kostnej drene. A takisto je prirodzeným stimulátorom rastu vlasov, pretože podporuje vstrebávanie dôležitých živín z potravy do tela.

Vitamín C- je dôležitý pre normálny vývoj placenty. Je tiež účinným antioxidantom, znižuje hladinu cholesterolu, podporuje vstrebávanie železa a predchádzanie infekciám. Jeho hlavnou funkciou je tiež tvorba kolagénu, pomáha predchádzať vypadávaniu vlasov, šediveniu, lámaniu a podporuje ich v raste.

Vitamín D- prispieva k správnemu využitiu vápnika a fosforu, zabezpečuje tým zdravie kostí a zubov. Podporuje celkovú imunitu. Podporuje tiež zdravie vlasových folikulov, ktoré tvoria zdravé bunky vlasov a tie potom nevypadávajú.

Zinok- je dôležitý pre ochranu buniek, pre bunkovú stavbu a napomáha hojeniu rán. Jeho nedostatok v tele môže spôsobiť vypadávanie vlasov. Vlasy sú oslabené a náchylné na lámanie.

Selén- má antioxidačné vlastnosti, pomáha telu zbaviť sa škodlivých látok a tým chráni organizmus tehotnej ženy. Jeho ďalším veľkým prínosom je, že pomáha eliminovať problémy s lupinami, a podporuje tiež rast vlasov.

Vitamín E- potrebujeme pri budovaní imunitného systému. Prekrvuje pokožku hlavy a lepšie sa tak k vlasom dostávajú potrebné živiny

Biotín- vytvára keratín, teda základnú stavebnú bielkovinu vlasu. Podporuje ich rast a zabraňuje vypadávaniu a lámavosti. Jeho dostatočný príjem aj počas tehotenstva a dojčenia vedie k prevencii vypadávania vlasov, k ich posilneniu

zdraviu.

Magnézium- je potrebné najmä v tehotenstve. Ak je ho v tele nedostatok, kompenzuje si ho z kostí matky alebo plodu. Je tiež nevyhnutný pre zastavenie vypadávania vlasov a podporuje ich v raste.

Vitamín B5- telo potrebuje najmä na metabolizáciu cukrov, tukov, proteínov, ktoré mení na výživu pre všetky bunky. Je teda nesmierne potrebný na to, aby sa aj k vlasovým folikulom dostali všetky dôležité živiny pre ich zdravie. Zabraňuje vypadávaniu a šediveniu vlasov.

Vitamín B6- sa podieľa na tvorbe krvi a má vplyv na funkciu nervového a imunitného systému. Pomáha pri tvorbe melanínu, ktorý je zodpovedný za farbu vlasov. Pôsobí tiež ako prevencia vypadávania vlasov. Vitamín

B12- prispieva k tvorbe červených krviniek a podieľa sa na tvorbe všetkých buniek a reguluje rastové procesy v tele. Má tiež vplyv na podporu zdravia vlasov a spomaľuje proces ich vypadávania.

Jód - je najdôležitejším minerálom v tehotenstve, významne zodpovedá za správnu funkciu štítnej žľazy a bojuje proti vypadávaniu vlasov.