Kokosový olej a jeho vplyv na vlasy: Aké zázraky dokáže?

Kokosový olej a jeho vplyv na vlasy: Aké zázraky dokáže?

Starať sa o vlasy si vyžaduje viac, ako len umyť ich šampónom dvakrát do týždňa. Nemalo by byť ničím výnimočným používať aj balzamy, séra a prírodné oleje na vlasy, ktoré ich prirodzene vyživia, dodajú lesk a pôsobia blahodarne na pokožku hlavy.

Skúšali ste už kokosový olej? Vyskúšajte jeho jedinečné účinky a budete príjemné prekvapení, čo všetko s vlasmi dokáže. Neveríte? My vás presvedčíme o jeho sile.

Tajomstvo kokosového oleja na vlasy

Je paradoxom, že čím viac vyspelou spoločnosťou sme, tým častejšie sa vraciame k prírode. Nečudo, nájdeme v nej množstvo zabudnutých zázrakov, ktoré dokonale pôsobia na krásu a zdravie pleti aj vlasov.

Prírodný kokosový olej na vlasy je toho jasným dôkazom. Niekedy naozaj stačí vnímať svet okolo sveta, to čo funguje už stovky rokov a inšpirovať sa. Ako jednoduchých domorodcov z tropických oblastí, ktorí majú aj bez návštevy drahých salónov a používania exkluzívnej kozmetiky nádherne lesklé a zdravé vlasy. Nič zvláštne však za tým hľadať netreba, možno len naturálny kokosový olej, ktorým sa natierajú a vedia o jeho skvelých účinkoch na celé telo, a to zvonku i zvnútra.

Priaznivé účinky kokosového oleja na vlasy

Vedeli ste, že kokosový olej je vôbec prvým rastlinným olejom, ktorý začali ľudia používať? Zrejme na tom niečo bude, a preto je dôležité upriamiť pozornosť na všetky priaznivé účinky kokosového oleja na vlasy:

Posilnenie a hydratácia vlasov

Kokosový olej účinne zachováva vlhkosť vo vlasoch, výsledkom čoho sú zdravšie, silnejšie a lesklejšie vlasy. Antibakteriálne účinky kokosového oleja

Antibakteriálne účinky v kokosovom oleji a obsah cenných živín chránia vlasy a pokožku hlavy pred vírusovými infekciami.

Stop predčasnému šediveniu

Pravidelne užívanie prírodného kokosového oleja spomaľuje šedivenie vlasov.

Ochrana pred UV žiarením

Prirodzený ochranný faktor kokosového oleja pomáha vlasy chrániť pred silným slnkom, a to najmä počas horúcich letných dní.

Prečo kokosový olej na vlasy?

Okrem vyššie spomenutých priaznivých účinkov sú tu aj ďalšie ohromné výhody pre vlasy, ktoré sa pravidelným používaním kokosového oleja zaručene dostavia.

 

Použitie kokosového oleja na vlasy

Ideálnym spôsobom, ako kokosový olej aplikovať na vlasy, je votrieť ho priamo ku korienkom, respektíve až na pokožku hlavy. Následne vlasy prečešte, aby sa olej rozmiestnil po celej dĺžke vlasov.

Pred aplikáciou je dobré kokosový olej na vlasy mierne zahriať a následne dobre vmasírovať do vlasovej pokožky. Najlepšie účinky dosiahnete, ak ho necháte na hlave pôsobiť počas celej noci a ráno si ho umyjete šampónom.

  

Ďalšie možnosti využitia kokosového oleja na vlasy

  • Náhrada kondicionéra – najprv použite šampón, ktorý zmyte a potom na mokré vlasy aplikujte kokosový olej. Nanášajte ho do stredu hlavy a postupne prechádzajte až ku končekom. Nechajte pôsobiť a opláchnite.
  • Ošetrenie po umytí vlasov – po použití šampónu a kondicionéra si na vlasy naneste kokosový olej ako extra krok v rámci vlasovej starostlivosti. Zabezpečí vám to zvýšenú ochranu vlasov pred poškodením a lepšie rozčesávanie.
  • Pred umývaním vlasov – skúsiť môžete aj nanášanie kokosového oleja na vlasy za sucha ešte pred umytím.