Kľúčom ku krásnym vlasom je biotín

Kľúčom ku krásnym vlasom je biotín

Cesta ku krajším, hustejším, lesklejším a hlavne zdravším vlasom nebola nikdy jednoduchšia. Stačí zaradiť niekoľko vitamínov do každodennej rutiny a tvoje vlasy budú vyzerať tak ako nikdy predtým.

Malým zázrakom je aj biotín. Zložka, bez ktorej sa tvoje vlasy nezaobídu a hoci ho naše telo produkuje samo, vždy je dobré jeho množstvo v tele posilniť výživovými doplnkami.

Spoznaj silu biotínu

Biotín, známy tiež ako vitamín B7, je vo vode rozpustný vitamín, ktorý hrá kľúčovú úlohu pri udržiavaní zdravých vlasov, pokožky a nechtov.

Je to koenzým, ktorý pôsobí ako katalyzátor (urýchľovač) rôznych metabolických procesov v tele. Biotín sa podieľa na metabolizme bielkovín, cukrov či tukov a hrá dôležitú úlohu pri výrobe energie a využívaní živín (1).

Biotín hrá významnú úlohu pri tvorbe keratínu - bielkoviny, ktorá tvorí štrukturálny základ vlasov, kože a nechtov. (2)

Aj keď je biotín prirodzene produkovaný mikroflórou v tráviacom trakte, pre zabezpečenie optimálnej hladiny biotínu ho môžeš dopĺňať každý deň. Vysoký obsah biotínu nájdeš v našich vlasových gumíkoch aj v kapsuliach. Stačí si len vybrať, ktoré produkty z rady Love is in the HAIR si vyberieš. 

Posilnenie rastu a hrúbky vlasov

Jednou z najväčších výhod biotínu je jeho schopnosť stimulovať rast vlasov a zlepšiť ich hrúbku či pevnosť, čím sa vlas chráni pred lámaním a štiepením.

Doplnky s obsahom biotínu pomáhajú vyživovať vlasové folikuly, podporujú ich rast a znižujú rednutie či vypadávanie vlasov (3).

Štúdie ukázali, že suplementácia biotínom môže viesť k výraznému zlepšeniu hrúbky  a kvality vlasov, čo z neho robí vynikajúcu voľbu pre tých, ktorí chcú dosiahnuť zvodné a plnšie vlasy.

Obnovenie lesku a odolnosti vlasov

Okrem podpory rastu vlasov je biotín známy tým, že obnovuje lesk a odolnosť oslabených vlasov. Posilnením vlasu pomáha biotín minimalizovať lámanie a štiepenie končekov.

Začlenenie biotínu do každodennej rutiny starostlivosti o vlasy môže mať za následok zdravšie vlasy, ktoré sa ľahšie rozčesávajú, menej vypadávajú a ľahšie sa upravujú. Pokiaľ svoje vlasy každý deň namáhate tepelnou úpravou, biotín im môže pomôcť ľahšie sa vysporiadať s tepelným zaťažením.

Výživa pokožky pre optimálne zdravie vlasov

Zdravá pokožka hlavy je základom zdravých vlasov. Úlohu biotínu pri udržiavaní zdravia pokožky hlavy nemožno podceňovať ani preceňovať.

Biotín podporuje tvorbu keratínu a pomáha vyrovnávať produkciu mazu na pokožke hlavy. Je však potrebné myslieť aj na správnu vlasovú kozmetiku, ktorá pokožku hlavy prečistí a zregeneruje.

Vyvážená a vyživená pokožka hlavy poskytuje ideálne prostredie pre rast vlasov a zaisťuje, že vaše vlasy prekvitajú. (4)

Čo si možno o biotíne nevedela

Užívanie biotínových doplnkov môže ponúknuť aj iné benefity okrem zlepšenia zdravia vlasov. Biotín prispieva aj k celkovej produkcii energie a metabolickej funkcii v tele. Okrem toho sa biotín spája so zlepšením zdravia pokožky a silnejšími nechtami, čo z neho robí skutočný všestranný doplnok krásy, ktorý by si mala čím skôr spoznať. 

Kapsule či gumíky? 

Pokiaľ ide o zloženie našich zázračných vlasových vitamínov, biotín im nesmie chýbať. Tento zázračný minerál obsahujú aj kapsule aj gumíky. Dokonca aj gumíky pre mamičky, ktoré sú vhodné pre tehotné a dojčiace ženy.

Zaručené výsledky je možné vidieť už po prvom balení, no odporúčame vyskúšať zvýhodnené 3-mesačné balenie. Vďaka 3 mesiacom pravidelného užívania vitamínov dostanú tvoje vlasy poriadny booster a odvďačia sa ti leskom, silou a obmedzením vypadávania. Vyber si svojho favorita z rady Love is in the HAIR ešte dnes. 

Sila biotínu pre vlasy je známa už niekoľko storočí. Začlenenie biotínu do pravidelného užívania môže spraviť cestu k silnejším, hustejším a žiarivejším vlasom oveľa jednoduchšou. Využi silu biotínu a odomkni potenciál pre krásne a zdravé vlasy.

 

Zdroje:

1 https://ods.od.nih.gov/factsheets/Biotin-Consumer/ (citované 19.05.2023)

2 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022202X15378147 (citované 19.05.2023)

3 https://www.healthline.com/health/biotin-hair-growth (citované 19.05.2023)

4 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S019096220701378X (citované 19.05.2023)

5 https://jddonline.com/articles/dermatology/S1545961616P1439X (citované 19.05.2023)