Dobrý strih a farba pre prirodzený objem vlasov

Dobrý strih a farba pre prirodzený objem vlasov

Trápia vás spľasnuté vlasy bez objemu a neviete, ako dosiahnuť prirodzený look veľkej hrivy?  Potešíme vás, aj jemné a riedke vlasy môžu pôsobiť objemne, stačí  sa riadiť tipmi skúsených kaderníkov. 

Ako na objem vlasov? Tu je niekoľko cenných rád na dosiahnutie efektu hustých vláskov.

Umývaním k objemu vlasov

Ak máte sklon k rýchlemu masteniu a spľasnutiu vlasov, odporúčame ich umývať častejšie. Ešte dôležitejšia je však správna technika umývania vláskov – šampón vždy nanášajte ku korienkom a dbajte na jeho dôkladné vymytie vlažnou vodou. Kondicionér následne votrite od polovice vlasov ku končekom a po uplynutí odporúčanej doby pôsobenia prípravok precízne vypláchnite. 

Správna voľba šampónu pre objem vlasov 

Jemné vlasy si žiadajú správnu voľbu šampónu a ďalších prípravkov vrátane vitamínov pre krásne a zdravé vlasy. Je nutné si zvoliť šampón podľa typu vlasov, respektíve s ohľadom na vlasový problém – ideálne je siahnuť po špeciálnom výrobku na zväčšenie objemu vlasov. Neodporúčajú sa prípravky 2 v 1, ktoré môžu spľasnutie vlasov ešte zintenzívniť.  Vhodný šampón spolu s objemovým kondicionérom a maskou na vlasy, ktorú však nepoužívajte viac ako jedenkrát do týždňa, by mal pri pravidelnom používaní vaše vlásky krásne pozdvihnúť a prevzdušniť.

Ako dosiahnuť objem fénovaním?

Začnite tým, že pred fénovaním votrite do vlasov stylingový krém, ktorý ich podvihne. Následne si vlasy fúkajte v predklone a v smere rastu vlasov. Takmer presušené vlasy si s pomocou okrúhlej kefy dofúkajte. Je vhodné kefu vyťahovať smerom hore, pričom teplý vzduch fénu nasmerujte priamo na vlasy, čo zabezpečí ich nadvihnutie. Po vysušení si vlasy ešte vyfénujte studeným vzduchom, čo pomôže účes zafixovať.

Fixácia vlasov pre maximálny objem

Lakujte vždy úplne vysušené vlasy.  Pri výbere laku na vlasy vyberajte taký produkt, ktorý je určený špeciálne pre extra objem vlasov. Následne je nutné vlasy lakovať správne – najprv ich zľahka prestriekajte v predklone a potom ich prehoďte dozadu a opäť prelakujte. Objem by mal následne vydržať celý deň.

V prípade, že chcete vlasy lakovať aj vytvarovať do účesu, odborníci radia nastriekať si lak na prsty a jemne nimi vlasy upravovať a vyzdvihovať.

Vlasové produkty pre extra objem vlasov

Pestrá ponuka prípravkov pre maximálny objem vlasov vás môže zmiasť. Máte pocit, že je dobré vyskúšať všetko a najlepšie naraz. Avšak opak je pravdou a používanie veľkého množstva stylingových produktov zvyčajne vedie k rýchlemu masteniu až poškodeniu vlasov. Vtedy pomôže expresná dávka vitamínov na vlasy, ktoré im dodajú stratené minerály a cenné látky.

Správny strih vlasov

Ďalším účinným spôsobom, ako docieliť vysnívaný objem vlasov, je vhodný strih. Tu je najlepšie staviť na názor skúseného kaderníka, ktorý dokáže rýchlo zhodnotiť, čo by sa vám hodilo a pomohlo dosiahnuť efekt hustejších vlasov. Skvelé je mikádo v dĺžke pod bradu, s krivou ofinou a podstrihnutím na zátylku. 

Ďalším spôsobom, ako možno dodať objem vlasom, je profesionálna trvalá. Keďže však vlasy vysušuje a nie je vhodná pre každého, poraďte sa o jej vhodnosti pre vás s odborníkom a rozhodne nezabúdajte na pravidelné dopĺňanie vitamínových doplnkov, aby vlasy mali všetky potrebné živiny.

Farba na vlasy, ktorá im dodá objem

Objem vlasom dodá aj správna farba. Obľúbené sú svetlejšie odtiene, vďaka ktorým vyzerá účes objemnejšie. Možnosťou, ak nechcete vlasy príliš zaťažovať, je presvetliť len niekoľko pramienkov, čo postačuje na dosiahnutie efektu objemnejších vlasov.