10 tipov pre vysnívané vlasy

10 tipov pre vysnívané vlasy

Neumývajte si ich každý deň

Zbytočne tým vlasy namáhate. Je ťažké odvyknúť si, no vyskúšajte ísť na to postupne – najskôr raz za dva dni, potom raz za tri. Podľa odborníkov si vraj stačí umývať vlasy dvakrát za týždeň, nechať ich voľne uschnúť a rozčesať hrebeňom so širokými zubami.

Zabudnite aj na časté fénovanie

Čo asi robí teplý vzduch, resp. sušenie vlasov fénovaním? Správne, vysuší ich a „vďaka“ tomu máte potom nielen rozstrapkané končeky vlasov.

Nespite s mokrými vlasmi

A tobôž nie s vlasmi zmotanými v drdole, to je čisté peklo, koledujete si o lámanie vlasov.

Čo zjete sa odrazí aj na vašej hlave

Doplňte živiny, aby ste mali vlasy krásne, zdravé a lesklé. Obmedzte príjem cukru a bielej múky a dodajte telu vitamíny, hlavne vitamín D, C, aj vitamíny skupiny B. Vitamín C nájdete napríklad v brokolici, paprike, jahodách či citrusoch. Vitamín B7, teda biotín vo vajíčkach, orechoch, v mlieku, v ríbezliach či malinách.

Nestresujte sa

Áno, aj stres môže mať vplyv na kvalitu vlasov. Že zlý, to vám nemusíme ani hovoriť. Doprajte si relax, akýkoľvek.

Hýbte sa

Dokonca aj pohyb má vplyv na to, ako vyzerajú naše vlasy. Dokáže pomôcť v boji proti stresu, ktorý môže byť príčinou pomalého rastu vlasov. Stačí aj prechádzka, jazda na bicykli, korčuliach, čokoľvek, čo vás baví.

"Doprajte svojim vlasom živiny, aby boli krásne, zdravé a silné."

Vyskúšajte komplex vitamínov

Či už si vyberiete z kapsúl alebo z chutných a voňavých „gumíkov“, vedzte, že pre svoje vlasy spravíte naozaj dobre. Vitamíny BLOOM ROBBINS totiž obsahujú perfektne vyváženú kombináciu vitamínov, minerálov, aminokyselín a ďalších zložiek, ktoré vám dopomôžu k vysneným vlasom. Navyše, sú bez lepku, bez laktózy, netestované na zvieratách a jednorožcové „gumíky“ sú navyše aj vegetariánske. Vyskúšajte a dopomôžte svojim vlasom vyrásť do krásy a zároveň zdravia.

Doprajte si masku

Napríklad z avokáda. Zmiešajte avokádo, vaječný žĺtok a trochu medu. Naneste na polhodinku na vlasy, poriadne umyte, nechajte vlasy vyschnúť. Budú ako znovuzrodené.

Spite

Aspoň osem hodín denne. Pretože najväčší relax a naštartovanie regeneračných procesov v tele prebieha práve počas spánku. Takže, umyť zuby, vycikať, očesať sa a spať :)

Chráňte ich pred slnkom

Vplyvom teplejšieho vzduchu a slnečného žiarenia sa vlasy vysušujú, a tým pádom sa neskôr aj lámu. V lete nechráňte teda SPF krémami len svoju pokožku, ale zadovážte si aj prípravky na vlasy a klobúk.