Ako a kde získať jablčný ocot?
Jablčný ocot sa vyrába rozdrvením jabĺk a následným odšťavením. Získava sa kvasením jablčnéhomuštu pôsobením baktérií kyseliny octovej. Výsledkom tohto procesu je jablčný ocot, ktorý sa často využíva v kuchyni – je zložkou šalátových dresingov, marinád či potravinových konzervačných látok. Jablčný ocot môžeme aj piť – ideálne je zmiešať dve polievkové lyžice s čistou vodou. V prípade, že ho nevieme prijať zo stravy ani vypiť, odporúča sa jablčný ocot dopĺňať formou prírodných vitamínových doplnkov, nakoľko je jeho prínos pre zdravie a krásu skutočne ohromný.
Cenné zložky jablčného octu
Jablčný ocot obsahuje množstvo cenných zložiek – vitamíny, minerály, enzýmy a stopové prvky.
Medzi najvýznamnejšie patria:
- vitamín A, B1, B2, B6, C a E,
- kyselina listová,
- betakarotén,
- horčík, vápnik, draslík, sodík, železo a zinok,
- jód, fluór, selén a meď,
- fosfáty.