Záchrana zničených vlasov! Čo ich najviac poškodzuje ?

Záchrana zničených vlasov! Čo ich najviac poškodzuje ?

Máte vymeniť šampón, farbu na vlasy alebo si doplniť vlasové vitamíny? Príčin, prečo vlasy trpia, je mnoho, našťastie sú spôsoby, ako to napraviť a znovu sa tešiť z krásnej a zdravej hrivy.

 

Prevencia pred zničením vlasových končekov

Poškodené až zničené vlasy neodstránite bez námahy. Je dôležité zistiť, čo je za tým a následne to riešiť. V rámci základnej starostlivosti o vlasy a prevencie pred ich nadmerným vysúšaním a lámaním je nutné pravidelné podstrihnutie – ideálne aspoň každé tri mesiace a tiež šetrné zaobchádzanie s vlasmi. Vlasy nezaťažujte častým farbením, žehlením a fénovaním. Nerobia im dobre chemické zložky v šampónoch a kondicionéroch, aj prípravkom s alkoholom sa úplne vyhnite. Ak sa dá, preferujte prírodné produkty bez škodlivín.

Vlasy nikdy nečešte, keď sú mokré. Veľmi dôležité je vlasy vyživiť aj zvnútra, a to vhodnými minerálmi a vitamínmi, ktoré sú obsiahnuté v potravinách, ako aj v špeciálnych prípravkoch pre rast, hustotu a lesk vlasov.

 

Najčastejšie príčiny zničených vlasov

V prípade, že vás už trápia zničené vlasy, musíte pátrať po príčine. Je dôležité zistiť, čo to spôsobilo a snažiť sa tomu predísť.

K častým príčinám rozštiepených končekov vlasov patria:

  • nevhodné šampóny a ostatné vlasové produkty s agresívnym zložením,
  • zlá kefa a hrebeň, ako aj nesprávny spôsob česania vlasov (nikdy si ich nečešte, kým nie sú vysušené),
  • fénovanie horúcim vzduchom,
  • diéty a nedostatok výživy v strave,
  • neprimerané požívanie alkoholu a iných návykových látok.

 

Zbavte sa polámaných končekov

Na vlasy s rozštiepenými končekmi výborne zaberá pravidelné strihanie. Stačí vlásky skrátiť o pár milimetrov každý druhý-tretí mesiac a efekt v podobe oživených končekov sa určite dostaví. V prípade, že si veľmi potrpíte na dlhé vlasy a podstrihnutie niekoľkokrát do roka je vám proti srsti, prípadne sa bojíte straty zdravých vlasov, koledujete si nielen o zničené končeky, ale aj o poškodenie vlasovej kutikuly.

 

Pomoc z prírody pre zničené vlasy

Vlasom pomáha nielen šetrné zaobchádzanie a pravidelná návšteva kaderníčky, ale aj masáže olejmi. Na zničené končeky vlasov sú prírodné oleje (kokosový, arganový, mandľový, jojobový, olivový) hotovým zázrakom. Stačí si z nich urobiť minimálne raz do týždňa zábal, votrieť do namáhaných vlasov a nechať účinkovať.

 

Neodškriepiteľné regeneračné účinky na vlasy má aj med, preto je obľúbenou súčasťou domácich vlasových masiek. Med na končeky vlasov naneste v primeranom množstve a nechajte pôsobiť niekoľko minút. Už len umyte šampónom a oživené vlasy sú na svete.

 

Stop poškodeným končekom vlasov

Alfou a omegou krásnych zdravých vlasov je vhodná každodenná starostlivosť. Po umývaní vlasov používajte aj kondicionér podľa typu vlasov. Raz týždenne ho zameňte za regeneračnú masku či sérum, ktoré si vmasírujte do mokrých vlasov a po dobe pôsobenia vlasy dôkladne opláchnite. Niektoré prípravky sa ani zmývať nemusia, keďže sa aplikujú do suchých vlasov.

 

Je to prevencia vlasov nielen pred ničením a lámaním vlasových končekov, ale taktiež je to extra hydratácia a ochrana pri ďalších úpravách – česaní, sušení a tvarovaní vlasov.

 

Určite oceníte, že balzamy a masky nezanechávajú na vlasoch nepríjemný pocit mastnoty. Mnohé prípravky sú naviac obohatené o kolagén, keratín či proteíny, čo vaše vlásky rozhodne privítajú.

 

Výživa zničených vlasov zvnútra

Okrem pravidelného zastrihávania a používania dobrých vlasových prípravkov nezabúdajte ani na cenné vitamíny a minerály ako biotín či magnézium, ktoré by v tele nemali chýbať. Inak hrozí okrem lámania končekov aj vypadávanie vlasov, ich skoré mastenie a strata lesku.

S vlasovými vitamínmi Bloom Robbins pre rast a hustotu vlasov sa o vaše vlasy viac báť nemusíte. Stačí pravidelné užívanie a efekt v podobe zdravej hrivy sa čoskoro dostaví.